Koekjes met chocolade en nootjes
bereiding
-
1
Snij de boter in blokjes. Neem een mengschaal en meng de boter met de suiker. Voeg de bloem erbij en kneed verder tot een zanderig homogeen deeg.
-
2
Rol er een rol van 5 cm dik van en wikkel het in een vel vershoudfolie. Laat de rol deeg 2 uur opstijven in de koelkast zodat de boter weer hard wordt.
-
3
Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.
-
4
Haal de rol deeg uit de vershoudfolie en snij er koekjes van ongeveer 0,5 cm dikte uit. Schik de koekjes op de bakplaat. Laat voldoende ruimte tussen de koekjes en bak ze gaar in 20 minuten.
-
5
Haal de koekjes uit de oven en laat goed afkoelen op een rooster.
-
6
Smelt de chocolade au bain marie. Dip de koekjes nog even in de chocolade en dip ze daarna voorzichtig in de gehakte nootjes. Laat de chocolade nog even hard worden voordat je ze serveert.