Bulgursalade met aubergine en feta
bereiding
-
1
Snijd de aubergines in de lengte in parten. Meng 4 eetlepels olijfolie met de specerijen en bestrijk hiermee de aubergine. Verwarm de oven op 200 °C en rooster de aubergine in 20 minuten gaar en bruin. Kook de bulgur ondertussen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
2
Meng de paprika met olijfolie extra vergine en de knoflook. Pureer met een staafmixer. Voeg wat water toe als het te dik is. Breng op smaak met peper en zout. Meng de bulgur met de paprikadressing en de tomaatjes.
-
3
Snijd de aubergine wat kleiner en verdeel over de salade. Bestrooi met de feta en wat peterselie. Besprenkel met nog wat olijfolie naar smaak.
Tip: je kunt in plaats van bulgur ook couscous gebruiken. Bulghur heeft iets meer bite. Wil je letten op extra vezels dan kun je volkorenvarianten gebruiken.