Recept

Recept van Sandra Bekkari: Caesarsalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke salade boordevol ingrediënten die goed voor je zijn.

bereiding
  1. 1

    Doe een beetje limoensap op de stukjes appel tegen het verkleuren. Rooster de pecannoten in een antiaanbakpan zonder vetstof.

  2. 2

    Pocheer de kipfilets in de kippenbouillon: breng de kippenbouillon aan de kook, voeg de kipfilets
    toe, verminder het vuur en laat een 8-tal minuten pocheren (tegen het kookpunt). Laat de kipfilets afkoelen en snij in stukjes.
     

  3. 3

    Meng voor de saus de olijfolie met de olie van de ansjovis. Doe de eidooier, de mosterd, het limoensap en de knoflook in een hoge mengbeker en mix met een staafmixer. Voeg langzaam en al mixend de olie toe tot je een mayonaise krijgt. Voeg de Griekse yoghurt, de ansjovisfilets, worcestersaus en piment d’Espelette toe en mix opnieuw.

  4. 4

    Serveer de salade met de kip, de stukjes appel, de pecannoten, rozijnen en werk af met de dressing en de parmezaan. Kruid met wat zwarte peper.
     

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Recept van Sandra Bekkari: Caesarsalade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!