Vegetarische salade met linzen en kikkererwten
bereiding
-
1
Spoel de rijst en de linzen, laat uitlekken en kook ze apart gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.
-
2
Haal de boontjes af, kook ze gaar in 8 minuten. Laat schrikken onder koud water, laat goed uitlekken en snij ze schuin in stukken.
-
3
Spoel de paprika’s, verwijder de zaadjes en snij in reepjes. Pel de ui en snij in ringen. Borstel de champignons schoon, snij ze in plakjes. Spoel de peterselie en hak grof. Spoel de kikkererwten en laat goed uitlekken.
-
4
Meng de kikkererwten met de rijst, linzen en groenten.
-
5
Maak een dressing van de mosterd, de azijn, 1 à 2 kl citroensap, de olie, peper en zout. Giet de dressing over de salade, hussel goed en serveer meteen.