Zuid-Afrikaanse bobotie
bereiding
-
1
Week de rozijnen minstens 1 uur in 3 el porto.
-
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit 2 el olijfolie en stoof de ui met de knoflook glazig. Doe er het gehakt bij en bak rul.
-
3
Voeg het currypoeder, de kurkuma, de passata en de confituur toe en laat nog 5 minuten verder stoven. Kruid met peper en zout. Roer er de rozijnen en het weekvocht door en schep alles in een ovenschaal.
-
4
Klop de eieren los met de eidooiers en de room. Kruid met peper en zout. Roer er de peterselie, suiker en resterende porto door. Giet het mengsel over het gehakt. Zet de ovenschaal in een braadslee, giet kokend water in de braadslee tot het water halverwege de rand van de ovenschaal komt. Bak 40 minuten in de oven tot de bovenlaag goudbruin is. Serveer met een gemengde groene salade.