Vegetarische köfte met kastanjes en boerenkool
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Breng 200 ml water aan de kook en schenk over de gedroogde champignons. Laat 10 minuten weken. Giet de champignons af en bewaar het kookvocht
-
2
Doe de gedroogde champignons, de kastanjechampignons, de kastanjes, de bonen, de noten en de dadels in een blender en mix tot een grove pasta. Doe in een kom en meng het ei erronder. Kruid met peper en zout. Voeg als laatste het broodkruim toe, rol balletjes en druk ze een beetje plat.
-
3
Bestrijk een ovenplaat met olie, leg de köfte erop en laat 25 à 30 min in de oven roosteren.
-
4
Maak de boerenkool schoon en maak de bladeren los. Stoof de kool in een afgedekte kookpot met enkele eetlepels champignonkookvocht tot ze zacht is. Meng de ingrediënten voor de yoghurtsaus.
-
5
Serveer de köfte met de gestoofde kool, yoghurtdip en flatbreads.