Aardpeersoep met kastanjes
bereiding
-
1
Pel en snij de uien in grove stukken. Pel het teentje knoflook. Smelt de boter en fruit er de ui en de knoflook in.
-
2
Schil de aardperen, hou er een stuk of 3 apart en snij de rest in stukken. Stoof zo’n 5 minuutjes aan, zonder de aardpeer kleuren. Giet de bouillon erbij, voeg het kruidentuiltje toe, breng de soep aan de kook en laat 20 minuten borrelen. Verwijder het teentje knoflook en het kruidentuiltje en mix de soep. Breng op smaak met peper en zout.
-
3
Snij de resterende aardperen in fijne blokjes en bak ze op in een beetje boter. Hak de noten grof en rooster ze in een pan met antikleeflaag. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
4
Halveer de kastanjes en verdeel de helften over de kommetjes. Giet de soep erbij en werk af met de gebakken aardpeer, de geroosterde nootjes en enkele plukjes tijm.