Recept

Kreeftenstaarten met citroen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 220°C op boven- en onderwarmte. Halveer de kreeftenstaarten in de lengte met een zeer scherp mes, verwijder het darmkanaal en laat het vlees in de schaal. 

  2. 2

    Spoel de peterselie, schud droog en hak de blaadjes fijn. Vermeng het citroensap met peper, zout en suiker. Klop de olie erbij en meng er ⅔ van de peterselie door.

  3. 3

    Leg de kreeftenstaarten in een vuurvaste vorm, smeer ze in met het oliemengsel en korst ze 15 minuten in de hete oven. 

  4. 4

    Spoel de citroen en snij in partjes. Kruid de kreeft met een snuifje zout, bestrooi met de rest van de peterselie en serveer met citroenpartjes. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kreeftenstaarten met citroen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!