Recept

Gegrilde kreeft met koriandersalsa

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Maak de salsa. Pel en snipper de sjalot. Schil de komkommer, snij overlangs doormidden, haal er de pitjes uit en snij in blokjes. Maak het pepertje schoon en snij het jn zonder de zaadjes. Spoel de koriander, schud droog en hak jn. Meng al de ingrediënten. Klop het limoensap door de olie en voeg toe. Breng op smaak met de suiker, peper en zout.

  2. 2

    Verwijder met een draaiende beweging de koppen van de kreeften. Halveer met een zeer scherp mes de kreeftenstaarten overlangs. Spoel de citroenen en snij ze doormidden. Kwast de snijkanten van de kreeftenstaarten in met de pittige olie en druppel er citroensap over.

  3. 3

    Leg de kreeften met de snijkant naar onderen op de barbecue. Leg er de halve citroenen bij, eveneens met de snijkant naar onderen. Gril de kreeftenstaarten in 3 minuten goudbruin. Strooi er een beetje zout over, verdeel er de koriandersalsa over en serveer meteen, met de gegrilde citroenen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gegrilde kreeft met koriandersalsa

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!