Broccolisoep met granaatappel en geroosterde kikkererwten
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de kikkererwten, laat uitlekken en schep in een ovenschaal. Overgiet met olijfolie, kruid met peper en zout en bestrooi lichtjes met de kandijsuiker. Rooster zo’n 15 minuten in de oven.
-
2
Zet een pot op het vuur met de sesamolie. Pel de knoflook en snipper fijn. Rasp de gember en snipper de lente-uitjes fijn. Bak de knoflook, de gember en de lente-uitjes op. Verdeel de broccoli in roosjes en schep bij de groenten. Blus met de bouillon, breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes pruttelen. Mix de soep fijn en laat nog een keer doorkoken.
-
3
Haal van het vuur en roer de kokosmelk er door. Snij met de mandoline, lange dunne slierten van de courgette. Rooster de amandelen lichtjes in een pan met anti-aanbaklaag.
-
4
Verdeel de soep over de kommen en werk af met de courgetteslierten, granaatappel, de geroosterde amandelen en kikkererwten en enkele takjes verse koriander. Serveer meteen.