No-bake cheesecake
bereiding
-
1
Verkruimel de koekjes, doe ze in een afsluitbaar plastic zakje en verkruimel ze met een deegrol. Meng de kruimels met de gesmolten boter. Vul de bodem van de springvorm met de koekjesmengeling, druk aan. Zet een uurtje in de diepvries.
-
2
Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water. Klop de slagroom stijf met de suiker. Verwarm het citroensap in een steelpannetje. Knijp de gelatine uit en los ze op in het citroensap. Roer de citroenmengeling door de roomkaas. Spatel er de opgeklopte slagroom door.
-
3
Giet de vulling op de koekjesbodem, dek af met vershoudfolie en laat 2 à 3 uur opstijven in de koelkast.
-
4
Verwarm de blauwe bessen op met de suiker en het citroensap, voeg het maïszetmeel toe en laat even inkoken, laat afkoelen.
-
5
Haal de kaastaart uit de koelkast. Ontvorm ze en versier met bessensaus, bramen en citroenschil.