Gepocheerde peertjes met saffraan, notencrumble en notenijs
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 175°C. Maak de notencrumble. Meng de bloem, boter, rietsuiker en muesli. Hak de noten fijn en meng ze met het zeezout door het deeg. Verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 30 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat afkoelen. Verkruimel de koek tot een crumble en zet even opzij.
-
2
Verwarm de witte wijn met de steranijs, het kaneelstokje de suiker, het citroensap, de saffraan en het zout in een sauspan op een middelmatig vuur. Roer tot de suiker opgelost is.
-
3
Schil de peren, leg ze in het wijnmengsel en giet er wat water bij tot de peertjes onder staan. Bedek met een deksel en laat sudderen tot de peertjes zacht, maar niet plat zijn. Dat duurt maximaal zo’n 30 minuten.
-
4
Haal de peren uit het vocht. Breng het kookvocht aan de kook en laat het inkoken tot je de saus dik genoeg vindt.
-
5
Verwarm vlak voor het serveren de peertjes even op in de zelfgemaakte siroop. Schik op elk bord een peertje en schep er een bolletje ijs bij. Werk af met de notencrumble en lepel er nog wat siroop over. Serveer meteen.