Gepocheerd peertje met sabayon van champagne
bereiding
-
1
Doe de wijn en de suiker in een pannetje. Doe er ook de saffraan bij en het opengesneden vanillestokje. Laat 5 minuten koken en zet het vuur lager.
-
2
Schil de peren maar laat het steeltje eraan. Zet ze naast elkaar in het pannetje en pocheer de peren net onder het kookpunt, ongeveer 15 minuten, tot ze net niet helemaal gaar zijn. Haal het pannetje van het vuur en laat de peren afkoelen in de siroop. Haal ze uit de siroop.
-
3
Hak de pistachenoten fijn.
-
4
Doe de eidooiers, de suiker en de champagne in een pannetje. Klop krachtig op een zacht vuurtje of au bain-marie tot een stevig schuim.
-
5
Snij aan de onderkant van de peertjes een plakje weg, zodat ze goed blijven staan. Zet elk peertje op een bord en giet er een eetlepel vloeibare honing over. Lepel er wat van de sabayon rond en werk af met gehakte pistachenoten. Serveer meteen.