Recept

Gepocheerde peer met chocoladesaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Fruit en chocolade: een perfecte combinatie

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil de peren maar laat het steeltje eraan. Besprenkel ze meteen met citroensap zodat ze niet verkleuren.

  2. 2

    Breng de wijn aan de kook met de suiker, de gemberwortel, het kaneelstokje en het stukje citroenschil. Leg er de peertjes bij. Temper het vuur.

  3. 3

    Pocheer de peren 8 minuten in de wijn tegen de kook aan, of tot ze beetgaar zijn zonder uit elkaar te vallen. Laat ze afkoelen in het wijnstroopje.

  4. 4

    Laat de chocolade smelten in een warmwaterbad of in de magnetron. 

  5. 5

    Doe er de perenlikeur en de room bij. Roer glad.

  6. 6

    Schep de peren met een schuimspaan uit het wijnstroopje in dessertkommetjes. 

  7. 7

    Lepel er eerst wat wijnsaus, dan de warme chocoladesaus over. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!