Recept

Stoofpotje van varkenswang met Rodenbach

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Haal de varkenswangen 1 uur op voorhand uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur komen.

  2. 2

    Smelt een flinke klont boter en wat olijfolie in een grote stoofpot op een matig vuur en korst er de varkenswangen rondom in aan.

  3. 3

    Pel en snipper de uien. Schep het vlees uit de pot. Stoof de ui in het braadvet van het vlees. Pel en snipper de knoflook en voeg toe. Doe de steranijs en de kruidnagels, de jeneverbessen en het kruidentuiltje in de pot.

  4. 4

    Roer en laat de bloem kort meebakken. Doe de varkenswangen opnieuw in de pot, schenk er het bier bij en roer.

  5. 5

    Besmeer de peperkoek met wat scherpe mosterd, een snuifje zout en versgemalen peper en leg ze met de mosterd naar beneden op het stoofpotje. Zet het deksel op de pot en gaar de wangen op een laag vuurtje 2 uur à 3 uur.
    Tip: Lekker met kroketjes en een salade.
     

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Stoofpotje van varkenswang met Rodenbach

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!