Chocoladebonbons van filodeeg
bereiding
-
1
Hak de chocolade grof en doe hem met 50 g boter in een kom.
-
2
Breng de room in een pannetje aan de kook. Giet de room over de chocolade en meng tot alles gesmolten is. Voeg het amandelpoeder, maïszetmeel, de poedersuiker en als laatste de eidooiers toe.
-
3
Bekleed een rechthoekige ovenschaal met bak- papier. Strijk er het chocolademengsel 1 cm dik over uit. Laat 1 uur opstijven in de koelkast.
-
4
Verwarm de oven voor op 220°C. Smelt de rest van de boter in een kopje. Snij het filodeeg in repen van ± 10 x 20 cm. Beboter ze met een kwast. Snij de opgesteven vulling in repen van 7 x 1 cm. Leg op elk beboterd vel deeg een portie chocolade en rol op. Draai de uiteinden dicht zoals een bonbon.
-
5
Leg de bonbons op een met bakpapier beklede ovenplaat en bak ze in ongeveer 3 minuten goudbruin. Laat afkoelen. Bestrooi vlak voor het serveren met poedersuiker.