Wittechocolademoussetaart met passievrucht
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de boter. Wrijf een vel filodeeg in met de boter en leg dit in een ingevette hoge bakvorm van 20 cm diameter. Wrijf nog een vel filodeeg in met boter en leg dit op het vorige. Herhaal met de rest van de vellen. Bak de bodem 15 à 20 minuten in de oven of tot hij licht goudbruin is. Haal hem uit de oven laat hem afkoelen.
-
2
Week de gelatineblaadjes in koud water. Smelt de witte chocolade au bain-marie. Wrijf de bodem van de gebakken filodeegtaart in met een heel fijn laagje gesmolten witte chocolade (± 3 eetlepels). Zet opzij.
-
3
Warm 100 milliliter room op tot net onder het kookpunt. Voeg de uitgeknepen gelatine toe en roer tot die is opgelost. Giet dit mengsel bij de rest van de gesmolten witte chocolade.
-
4
Klop de rest van de room luchtig. Spatel het wittechocolademengsel erg voorzichtig onder de luchtige room. Giet het mengsel op de filodeegbodem en zet de taart minstens 5 uur in de koelkast.
-
5
Halveer de passievruchten Werk de taart af met de passievruchten en de kokos-schilfers. Serveer de taart meteen of bewaar ze in de koelkast.