Gevulde linzensalade met pompoenwedges en pompoenpesto
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 190°C. Maak de pompoenwedges. Maak de pompen schoon en snij in partjes. Meng olie, azijn, bouillon, tijm en suiker. Leg de pompoen, knolletjes en knoflook in een ovenschaal. Schenk de saus over de groenten in de schaal. Gaar 45 minuten in het midden van de oven.
-
2
Kook de linzen in 15 minuten gaar in een pan met ruim water, zout, 1 ongepeld knoflookteentje, het laurierblad en de tijm. Verwijder de knoflook, laurier en tijm. Giet af.
-
3
Doe 80 g van de pompoenpitten in de blender samen met de olie, azijn en mosterd. Mix tot een smeuïge pesto. Breng op smaak met peper en zout.
-
4
Doe de linzen in een schaal. Pel en pers het andere teentje knoflook. Maak de dressing met de olie, azijn, geperste knoflook en mosterd. Meng door de linzen. Schep er de gehalveerde kerstomaatjes, de rode bietjes het bietenblad, gesnipperde rode ui en rode druiven door. Bestrooi met het kiemblad. Serveer de salade met de pompoenwedges en de pompoenpesto.
Tip: Lekker met wat ricotta erbij.