Kweepeer-marsepeincrumble
bereiding
-
1
Bereid de kweeperen. Snij de vanillepeultjes in de lengte doormidden en schraap de zaadjes eruit. Meng met de suiker, de honing, het citroensap en het sinaasappelsap. Schil de kweeperen, verwijder de pit en snij in partjes. Meng er de vanillemarinade door. Schep in een pan en laat 1,5 uur op een zacht vuur sudderen. Schep er de vanillepeultjes uit.
-
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de bloem, amandelen, marsepein, de helft van de suiker en een snuifje zout in een blender en mix fijn. Voeg de boter toe en mix opnieuw.
-
3
Schep de kweeperencompote in een ovenschaal en bestrooi met de marsepeincrumble. Bak 30 à 35 minuten in de oven. Laat even afkoelen.
-
4
Klop de slagroom op met de poedersuiker tot stijve pieken. Serveer crumble met een toef slagroom.