Recept

Donuts

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Donuts zelf maken moeilijk? Niet volgens dit recept met maar 5 (!) ingrediënten. Om het extra feestelijk te maken kun je er nog wat gesmolten chocolade over gieten, of afwerken met toppings naar keuze. 

bereiding
  1. 1

    Neem een mengschaal en klop er de zachte boter romig in, samen met de suiker. Voeg er de eieren bij en klopt los tot alles goed gemengd is. 

  2. 2

    Voeg er tot de melk bij en dan beetje bij beetje de zelfrijzende bloem. Kneed het deeg tot een glad homogeen en elastisch deeg. Vorm er een bol deeg van.

  3. 3

    Bestuif je werkvlak met bloem en rol er het donutdeeg op uit tot zo’n ½ cm dikte. Steek er ronde vormpjes uit van zo’n 6 cm doorsnede. Met een appelboor kan je het gaatje middenin uitsteken.  

  4. 4

    Verhit de frituur tot 180°C. Bak de donuts in ong. 2 min. aan elke kant goudbruin. Laat uitlekken en afkoelen.

  5. 5

    Neem een plastic zakje en doe er de resterende suiker in. Doe elke gebakken donut even in het zakje, schud ermee en haal de donut er terug uit. Zo heb je een mooi, egaal besuikerde donut.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!