Recept

Aardappel-groentegratin met geroosterde worteltjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180 °C. Smeer een ovenschaal in met olie.

  2. 2

    Pluk de blaadjes van de takjes tijm en hak ze fijn. Pel en snipper de knoflook.

  3. 3

    Snij de courgette in ronde plakken van dezelfde dikte als de aardappelschijfjes. Schil de wortelen en snij ze in de lengte in repen van 1 cm dik.

  4. 4

    Breng de melk aan de kook met de slagroom, de knoflook, de tijm, nootmuskaat, peper en zout. Zet het vuur uit en laat 5 minuten trekken. 

  5. 5

    Bekleed intussen een bakplaat met bakpapier en verdeel er de wortelen over.

  6. 6

    Besprenkel de wortelen met olie en kruid naar smaak met peper en zout. Rooster ze 35 minuten in de oven.

  7. 7

    Schik de aardappelschijfjes rechtop in rijtjes in de ovenschaal, afgewisseld met plakjes courgette. 

  8. 8

    Giet het roommengsel over de schijfjes, bestrooi met de geraspte kaas en zet 20 minuten mee in de oven. Dien de aardappel-groentegratin op met de geroosterde worteltjes en eventueel een fris groen slaatje.

     

    Tip: gebruik regenboogwortelen ipv gewone wortelen voor een nóg feestelijkere toets!

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!