Aardappel-groentegratin met geroosterde worteltjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180 °C. Smeer een ovenschaal in met olie.
-
2
Pluk de blaadjes van de takjes tijm en hak ze fijn. Pel en snipper de knoflook.
-
3
Snij de courgette in ronde plakken van dezelfde dikte als de aardappelschijfjes. Schil de wortelen en snij ze in de lengte in repen van 1 cm dik.
-
4
Breng de melk aan de kook met de slagroom, de knoflook, de tijm, nootmuskaat, peper en zout. Zet het vuur uit en laat 5 minuten trekken.
-
5
Bekleed intussen een bakplaat met bakpapier en verdeel er de wortelen over.
-
6
Besprenkel de wortelen met olie en kruid naar smaak met peper en zout. Rooster ze 35 minuten in de oven.
-
7
Schik de aardappelschijfjes rechtop in rijtjes in de ovenschaal, afgewisseld met plakjes courgette.
-
8
Giet het roommengsel over de schijfjes, bestrooi met de geraspte kaas en zet 20 minuten mee in de oven. Dien de aardappel-groentegratin op met de geroosterde worteltjes en eventueel een fris groen slaatje.
Tip: gebruik regenboogwortelen ipv gewone wortelen voor een nóg feestelijkere toets!