Kalfsgebraad met tweekleurige gratin
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 190°C. Schil de aardappelen en bieten. Snij ze met een mandoline in dunne plakjes. Smelt de boter in een pannetje en voeg de tijm en rozemarijn toe. Vet een niet al te grote ovenschotel in met de boter. Leg telkens een 8 à 10 plakjes aardappel naast dezelfde hoeveelheid bietjes. Wissel af en schik ze tot een mooi rondje van rechtop staande plakjes. Giet er de resterende kruidenboter over en kruid met peper en zout. Zet 35 minuten in de oven.
-
2
Bak het kalfsgebraad rondom rond in 25 gram boter, kruid met peper en zout. Leg in een ovenschaal. Leg er spek en salie op en verdeel de rest van de boter in vlokjes over het vlees. Blus met de Noily Prat en zet bij de bietjes in de oven. Bak nog 20 minuten verder.
-
3
Laat het vlees een beetje afkoelen onder aluminiumfolie en snij pas na 8 minuten. Dik de saus met sausbinder. Serveer met de gratin van bietjes en aardappel.