Pasta met kalkoen en scampi’s, limoen-knoflookboter en spinazie
bereiding
-
1
Zet een pannetje op het vuur en bak de kalkoen aan beide kanten tot hij gaar is. Breng op smaak met peper en zout. Haal van het vuur en snij in fijne reepjes.
-
2
Bak de scampi’s kort krokant in wat hete olijfolie. Spoel en droog de spinazie, en hou enkele mooie blaadjes apart voor de afwerking. Bak de rest even op tot hij slinkt, duw het vocht eruit. Breng op smaak met peper en zout.
-
3
Vermeng de zachte boter, knoflook en limoenrasp in een kom en warm op tot de boter gesmolten is.
-
4
Kook de pasta beetgaar in een grote pan gezouten water. Giet af en vermeng met de helft van de limoenboter. Schep de spinazie erdoor.
-
5
Schep wat pasta op elk bord. Schik er de scampi’s en enkele reepjes kalkoen op. Werk af met de resterende limoenboter en enkele frisse blaadjes spinazie.