Recept

Pastinaakmuffins met ahornsiroop, sinaasappel en pecannoten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zo at je pastinaak nog nooit!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175°C. Zet 12 papieren cupcakevormpjes in een cupcakeblik met 12 holtes.

  2. 2

    Meng in een kom de bloem met het kardemompoeder, bakpoeder en zout. Meng in een andere kom de rietsuiker, ahornsiroop, eieren, olie, vanille-extract en de geraspte pastinaak. Meng het bloemmengsel door het ei-suikermengsel en roer goed om.

  3. 3

    Verdeel het beslag over de cupcakevormpjes (dit lukt prima met behulp van een ijsschep, bijvoorbeeld). Bak de cakejes 18 à 20 minuten in de voorverwarmde oven. Test met een prikkertje of ze gaar zijn. Haal het cakeblik uit de oven, laat eerst een kwartiertje zo afkoelen en haal vervolgens de cakejes uit het blik. Laat volledig afkoelen op een rooster.

  4. 4

    Maak de topping. Klop in een kom de roomkaas op met de boter, de poedersuiker en het oranjebloesemwater. Verdeel deze topping over de afgekoelde cakejes. Hak de sinaasappelschillen en de pecannoten grof, bestrooi er de cakejes mee.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pastinaakmuffins met ahornsiroop, sinaasappel en pecannoten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!