Kabeljauw met gepofte tomaatjes en aardappelschijfjes look & peterselie
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
2
2. Snijd de courgette in plakken. Kruid de stukken kabeljauw met peper en zout en smeer ze in met olie. Leg ze in een ovenschaal. Schik in een andere ovenschaal de trosjes tomaten en de plakken courgette, besprenkel met een beetje olie en kruid met peper en zout.
-
3
Verhit de rest van de olie in een braadpan en bak de aardappelschijfjes look & peterselie 5 minuten.
-
4
Schik aardappelschijfjes dakpansgewijs op de vis. Schik de rest van de aardappelschijfjes in de schaal rond de vis.
-
5
Bak de kabeljauw met aardappelschijfjes én de tomaatjes 15 minuten in de oven (de vis moet ondoorschijnend geworden zijn).
-
6
Leg de stukken kabeljauw met hun dakje van aardappelen voorzichtig op de borden. Leg er de extra aardappelschijfjes en plakjes courgette bij en verdeel ook de trosjes tomaten over de borden. Schep er wat bakvocht over en werk eventueel af met plukjes peterselie.