Gevulde uien met puree en uiensaus
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200 à 220°C. Schil de aardappelen en snij in blokjes. Kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer samen met boter, nootmuskaat, peper en zout. Er mogen nog stukjes in de puree zitten.
-
2
Meng in een kom het gehakt, het ei, paneermeel en de geraspte parmezaan. Kruid met peper en zout. Snij de boven- en onderkant van de ui en verwijder de droge pel. Geef een inkeping in de buitenste lagen zodat ze makkelijk loskomen.
-
3
Gebruik enkel de buitenste lagen om op te vullen, til de kern uit de uien en snij in ringen. Vul de uien op met het gehaktmengsel, wikkel rond elke ui 3 reepjes spek en zet vast met een houten prikker. Zet in een ovenschaal en laat 40 minuten bakken in de oven.
-
4
Bak ondertussen de uiringen goed bruin in boter. Bestrooi met bloem en laat even meebakken. Blus met de bouillon en schraap de aanbaksels los. Voeg het kruidentuiltje, de mosterd en de appel-peren- siroop toe en laat de saus in- koken tot de gewenste dikte. Kruid met peper en zout.
-
5
Spoel de kropsla en hak grof. Schep onder de stoemp. Serveer de gevulde uien met de stoemp en lepel er de uiensaus bij.