Knolselder-boerenkoolstoemp met kalfsvlees en zoete-uiensaus
bereiding
-
1
Schil de knolselder en aardappelen en snij ze in blokjes. Kook ze samen gaar in lichtgezouten water. Snij de boerenkool in jne reepjes. Blancheer ze 5 minuten in lichtgezouten water. Giet af en bak even op in boter.
-
2
Maak de saus. Pel de uien en snij ze in halve ringen. Bak ze goudbruin in boter. Bestrooi de uien met de bloem en roerbak 1 minuut. Blus de pan met de rode wijn en voeg de tijm en de laurier toe. Voeg, als de alcohol verdampt is, de bruine fond en de confituur toe en laat nog even inkoken. Proef en kruid eventueel met peper en zout.
-
3
Bak de kalfslapjes in boter goudbruin. Giet de knolselder en aardappelen af en pureer ze samen met de zure room. Schep er de boerenkool onder en kruid met peper en zout. Verdeel de puree over de borden, leg er een kalfslapje bij en schep er een inke lepel van de uiensaus over.