Chocoladecake à la Libelle
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout. Klop de dooiers samen met de suiker tot een witte ruban.
-
2
Smelt de boter au bain-marie en schenk bij de eieren. Zeef de bloem en het bakpoeder en schep bij het beslag.
-
3
Smelt de chocolade au bain-marie en mix mee onder het beslag. Spatel er voorzichtig de eiwitten onder en stort het beslag in een beboterde en bebloemde springvorm van 28 cm diameter.
-
4
Schuif de cake 45 à 60 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer met een breipriem of satéprikker na 45 minuten of de cake gaar is. Laat ’m anders nog een kwartier afgedekt verder garen. Laat afkoelen op een rooster en ontvorm.
-
5
Leg enkele sjablonen op de chocoladecake en bestrooi met bloemsuiker.