Lasagne met groene asperges
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snipper het sjalotje fijn.
-
2
Kook de lasagnevellen 2 minuten in gezouten water.
Laat ze plat opdrogen op een schone keukenhanddoek.
-
3
Blancheer de asperges 5 minuten in gezouten water.
Laat ze schrikken in ijswater en uitlekken.
-
4
Fruit de fijngesnipperde sjalot glazig in de boter.
Strooi er de bloem bij en roer goed glad.
Leng aan met de wijn.
Roer weer goed glad en laat een beetje indikken.
Voeg er de bouillon en de room aan toe en roer tot een gladde saus.
Breng ze op smaak met muskaatnoot, peper en zout.
-
5
Vul een grote ovenschaal met laagjes lasagnevellen, saus en de asperges die u met een beetje parmezaan bestrooit.
Begin met een laagje saus, eindig met een vel lasagne.
-
6
Snij de mozzarella in fijne plakjes.
Dek er het bovenste lasagnevel helemaal mee af.
Besprenkel met een beetje olijfolie.
Zet 10 tot 15 minuten in de oven op 200° C.
Voorbereiding