Recept

Lasagne verde met groene asperges en pistachepesto

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met Flandrien Grand Cru!

Tip! Als je met je mes door de asperges heen kunt glijden, zijn ze beetgaar. 

Zero waste: gebruik de selderstengels als basis voor een soep of in een smaakvolle ragù.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Spoel de asperges en de selder en laat ze uitlekken. Snij de harde uiteinden van de asperges en kook of stoom de asperges in 3 à 5 minuten (afhankelijk van de dikte) beetgaar. Pel en plet de knoflook. Rasp de Flandrien Grand Cru.

  2. 2

    Doe de knoflook samen met de rucola, 50 gram selderbladeren, 70 gram pistachenoten, 70 gram Flandrien Grand Cru en 70 milliliter olijfolie in de blender en mix fijn tot pesto. Breng op smaak met citroensap, peper en zout. Hak de rest van de pistachenoten fijn.

  3. 3

    Vet een ovenschaal in en bedek de bodem met een laagje ricotta, enkele lepels pistachepesto, een laag lasagnevellen, een laag asperges en opnieuw een laag lasagnevellen. Herhaal nu alle lagen. Eindig met enkele toefjes pesto, de rest van de pistachenoten en de rest van de Flandrien Grand Cru.

  4. 4

    Gaar de lasagne 30 minuten in de oven. Werk af met de rest van de selderbladeren.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lasagne verde met groene asperges en pistachepesto

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!