Recept

Spring rolls

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker eten uit het vuistje.

Deze springrolls zijn ook heerlijk met een pindadipje erbij. Mix hiervoor 100 g pindakaas (100% noten) met het sap en rasp van 1 limoen, 2 el sojasaus, 2 el misopasta en kruid met peper.

Voor springroll 1
  1. 1

    Snij de manchego en komkommer in fijne reepjes. Week een rijstvel in lauw water en leg op een vochtige handdoek. Beleg onderaan het rijstvel een strookje met manchego, rucola, blauwe besjes en komkommer. Vouw de zijkanten over de vulling en rol op. Leg opzij. Herhaal voor nog 3 rijstvellen. Bewaar de springrolls in de koelkast.

Voor springroll 2
  1. 1

    Ontpit de paprika en snij in korte reepjes. Haal de blaadjes van de slakropjes. Week een rijstvel in lauw water en leg op een vochtige handdoek. Beleg onderaan het rijstvel met een beetje guacamole, 2 blaadjes sla, reepjes paprika en 2 scampi. Vouw de zijkanten over de vulling en rol op. Leg opzij. Herhaal voor nog 3 rijstvellen. Bewaar de springrolls in de koelkast.

Voor de dipsaus
  1. 1

    Rasp de schil van de limoen en meng met 2 eetlepels limoensap, de yoghurt, kruiden, olijfolie en peper en zout. Serveer de springrolls met de dipsaus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Spring rolls

Ingrediënten voor

4 personen
  • rijstpapier8 vellen
  • Voor de springrolls met manchego
  • manchego70 g
  • rucola1 handje
  • blauwe bessen80 g
  • komkommer½
  • Voor de springrolls met scampi
  • rode puntpaprika1
  • little gem (mini Romeinse sla)2 kroppen
  • scampi (gekookt)150 g
  • guacamole4 el
  • Voor de dipsaus
  • limoen1
  • Griekse yoghurt4 el
  • tex-mexkruiden (of ras-el-hanout)1 kl
  • gerookt paprikapoeder (optioneel)1 snuifje
  • olijfolie1 el
  • peper en zout

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!