Scampi's met tequila-limoensaus
bereiding
-
1
Maak de rijstsalade. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij de paprika in blokjes en fruit in wat olie beetgaar. Meng met de maïskorrels en de peterselie door de rijst. Breng op smaak met cayennepeper en zout.
-
2
Kruid de scampi’s met peper en zout. Pel en pers de knoflook. Verhit een grote pan met olijfolie. Fruit er de geperste knoflook in en doe de scampi’s erbij. Bak ze snel langs beide kanten roze. Haal ze uit de pan.
-
3
Blus de pan met de tequila en roer de aanbakresten los met een houten lepel. Voeg limoensap, tomatenpuree en chilipoeder toe. Leg de scampi’s weer in de pan en laat nog 3 minuten garen.
-
4
Roer er op het laatste moment de boter door en breng op smaak met peper en zout. Serveer met de rijst en koriander.