Chili con carne van varkenswangetjes met kaaspolenta
bereiding
-
1
Snipper de uien, de knoflook en de peper fijn. Snij de wortel en selder in kleine blokjes.
-
2
Verhit 2 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels boter in een pan en bak de varkenswangen rond- om rond bruin. Roer regelmatig om. Voeg er na ongeveer 10 minuten de gesnipperde ui, knoflook en bruine suiker aan toe. Vervolgens de wortel- en selderblokjes en dan de tomatenblokjes. Kruid met chilipoeder naar smaak.
-
3
Voeg er rode wijn aan toe en laat 2 uur zachtjes sudderen. Laat de rode bonen uitlekken. Voeg ze bij de saus en laat nog 10 minuten sudderen.
-
4
Breng het water en de melk aan de kook. Voeg al roerend de polenta toe en roer 3 minuten. Voeg de geraspte kaas en boter toe. Breng verder op smaak met peper en zout. Serveer meteen.