Recept

Chili con carne van varkenswangetjes met kaaspolenta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze chili con carne is echt comfort food! 

bereiding
  1. 1

    Snipper de uien, de knoflook en de peper fijn. Snij de wortel en selder in kleine blokjes.

  2. 2

    Verhit 2 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels boter in een pan en bak de varkenswangen rond- om rond bruin. Roer regelmatig om. Voeg er na ongeveer 10 minuten de gesnipperde ui, knoflook en bruine suiker aan toe. Vervolgens de wortel- en selderblokjes en dan de tomatenblokjes. Kruid met chilipoeder naar smaak.

  3. 3

    Voeg er rode wijn aan toe en laat 2 uur zachtjes sudderen. Laat de rode bonen uitlekken. Voeg ze bij de saus en laat nog 10 minuten sudderen.

  4. 4

    Breng het water en de melk aan de kook. Voeg al roerend de polenta toe en roer 3 minuten. Voeg de geraspte kaas en boter toe. Breng verder op smaak met peper en zout. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Chili con carne van varkenswangetjes met kaaspolenta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!