Recept

Chili con carne met zure room

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip: werk de chili eventueel nog af met een plukje koriander.

Budgettopper van Libelle-columnist Anne Davis: “Dit gerecht maak ik graag klaar als ik gasten ontvang. Het is ideaal als je voor een groter gezelschap iets lekkers op tafel wilt zetten, want het vraagt weinig werk en is niet te duur. Voor vegetariërs maak ik een portie zonder het gehakt. Als de avocado’s niet té duur zijn, serveer ik de chili met verse guacamole. Om duimen en vingers bij af te likken!”

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui en bak hem glazig in olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Pe de teentjes knoflook en pers ze erbij. Breng het gehakt op smaak met het komijnpoeder, het paprikapoeder, het chilipoeder, de kaneel, peper en zout.

  2. 2

    Giet er de bouillon bij en voeg de tomatenpuree, de tomatenblokjes en de suiker toe. Roer alles goed onder elkaar en laat op een zacht vuur enkele minuten sudderen.

  3. 3

    Giet de kidneybonen af, spoel ze onder koud water en laat ze goed uitlekken. Schep ze onder de chili en laat die nog enkele minuten doorwarmen.

  4. 4

    Schep de chili con carne in kommetjes en bestrooi hem met verbrokkelde tortillachips. Geef er de zure room bij en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Chili con carne met zure room

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!