Gefrituurde lenterolletjes met pindasaus
bereiding
-
1
Maak de dipsaus. Doe 100 ml warm water met de knoflook in de keukenrobot en mix fijn. Voeg de rest van de ingrediënten voor de dip toe en meng goed.
-
2
Verhit wat olie in een wok op een middelmatig vuur. Voeg de knoflook, de selder en de fijngesneden peper toe en wok 5 minuten. Voeg de champignons toe en wok enkele minuten. Roer er het losgeklopte ei door en voeg ten slotte de koriander en wat peper en zout toe. Neem de wok van het vuur.
-
3
Laat de noedels uitlekken en roer ze door het groente-eimengsel. Verhit de zonnebloemolie tot 180°C in een friteuse of een grote pot.
-
4
Leg een rijstvel open en schik wat van de vulling in het midden. Vouw de zijkanten naar binnen en rol de rolletjes op naar boven. Bak ze in porties in 3 à 4 minuten goudbruin in de olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer ze met de pindasaus.