Salade Niçoise met zalm en aardappelblokjes met fijne kruiden
bereiding
-
1
Leg de uiringen in de witte wijnazijn en zet opzij tot gebruik. Kook de eieren 10 minuten in water met een scheutje azijn en spoel ze onder koud water. Pel ze en snij ze in vieren.
-
2
Kook de boontjes 2 minuten in gezouten water en spoel ze onder koud water. Halveer de kerstomaatjes, bestrooi ze met peper en zout en zet ze tot gebruik opzij. Hak de olijven grof.
-
3
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een braadpan en bak de aardappelblokjes met fijne kruiden kort goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier
-
4
Schep de uiringen uit de wijnazijn. Maak een dressing met de wijnazijn, de rest van de olijfolie, peper en zout.
-
5
Scheur de zalm in grove stukjes. Verdeel de sla over een grote serveerschaal. Leg nu met de klok mee naast elkaar op de schaal de zalm, de eieren, aardappelblokjes met fijne kruiden, kerstomaatjes, boontjes en ansjovis. Meng de ingrediënten niet.
-
6
Verdeel de uiringen en de zwarte olijven over de schaal en besprenkel met de dressing. Lekker met stokbrood.