Franse klassieker: salade niçoise
bereiding
-
1
Spoel de kropsla. Kook de aardappelen beetgaar en snij ze in twee. Kook de prinsessenboontjes beetgaar in gezouten water en verfris met ijswater zodat ze mooi groen blijven. Kook de eieren 10 minuten, laat ze afkoelen, pel ze en snij ze in schijfjes. Snij de tomaten in maantjes en de rode ui in heel fijne ringen.
-
2
Snij de verse dragon fijn en meng met mosterd, azijn, 2 eetlepels water, olijfolie en enkele druppels citroensap tot dressing. Kruid met peper en zout.
-
3
Meng de slablaadjes, de tomaten, de aardappelen, de boontjes, de rode ui en de olijven in een kom. Besprenkel met de dressing.
-
4
Laat de tonijn uitlekken. Halveer de tonijn en leg een plak tonijn op het bord. Schik de eierschijfjes op de tonijn. Serveer met een ruime portie salade en extra dressing.