Havermoutmuffins met spinazie, noten en geitenkaas
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Maal de havermout tot fijn meel in de keukenmachine. Meng het maïszetmeel en het havermoutmeel door elkaar. Doe er het bakpoeder, het zeezout en de nootmuskaat bij en meng door elkaar. Doe de yoghurt bij de droge ingrediënten en roer goed. Voeg er de olijfolie aan toe en meng. Voeg er als laatste de eieren en de spinazie aan toe en meng alles tot een glad beslag.
-
2
Hak de pecannoten grof. Schep nu de pecannoten en de pecorino door het beslag, maar hou van beide ingrediënten een beetje opzij als topping.
-
3
Maak zelf muffinvormpjes van bakpapier of gebruik een muffinbakblik. Schep met een soeplepel in elk vormpje wat beslag tot ze tot de rand gevuld zijn. Verdeel de geitenkaas in vlokjes over de muffins. Bestrooi met de rest van de noten en de pecorino.
-
4
Bak de muffins in de oven in ongeveer 20 minuten mooi bruin. Prik er met een prikker in. Als die droog blijft, zijn ze gaar.