Vegetarische balletjes met tomatensaus en volkorenspaghetti
bereiding
-
1
Pel en snipper de ui en de knoflook. Meng de quorn met de oregano, basilicum, peterselie, amandelpoeder, eiwit, de ui, de Parmezaanse kaas en de 4 eetlepels tomatenpassata. Kruid met cayennepeper, peper en zout. Rol balletjes van het mengsel. Doe er eventueel extra amandelpoeder bij als je het niet makkelijk kunt rollen. Rooster het brood en verkruimel het. Rol hierin de balletjes. Zet ze in de koelkast.
-
2
Maak de tomatensaus: pel en snipper de ui en de knoflook en fruit ze in wat olie. Doe er de oregano en cayennepeper bij. Doe de passata erbij, breng aan de kook en laat indikken tot een saus.
-
3
Kook intussen de volkorenspaghetti beetgaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
4
Bak de balletjes in de sojaolie mooi goudbruin. Zet het vuur zachter en laat nog 5 minuten verder garen. Serveer de spaghetti met de saus, de balletjes en wat extra geraspte kaas en gesnipperde peterselie.