Recept

Ratatouille met krieltjes en kruidige balletjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Balletjes in tomatensaus, maar dan een tikje anders.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de tomaten, de courgette en de aubergine en snij ze in gelijke blokjes van ongeveer 1 centimeter. Pel de knoflook en de rode ui en snipper ze fijn. Halveer de krieltjes. Meng alles goed onder elkaar.

  2. 2

    Maak het chilipepertje schoon en snipper het fijn. Meng het kippengehakt met het amandelpoeder, de panko, het paprikapoeder, het chilipepertje en de gesnipperde peterselie. Kruid met peper en zout en rol er gehaktballetjes van. Probeer de balletjes allemaal even groot te maken met een doorsnede van ongeveer 3 centimeter. Bak de balletjes in olijfolie rondom goudbruin. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn.

  3. 3

    Vet een ovenschaal in en schep er eerst de groentemengeling in en leg er daarna de gehaktballetjes tussen. Kruid met rozemarijn, peper en zout en giet er de witte wijn over. Zet 45 minuten in de oven.

  4. 4

    Haal de schotel uit de oven en werk af met enkele takjes verse rozemarijn.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ratatouille met krieltjes en kruidige balletjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!