Recept

Zeebaarsfilet met linguine van courgette, pittige paksoi en spinazie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke schotel met lentegroenten in de hoofdrol. 

bereiding
  1. 1

    Maak spaghetti van courgette met een spiralizer of mandoline. Blancheer de slierten kort in gezouten water en spoel ze meteen onder koud stromend water om het kookproces stop te zetten.

  2. 2

    Spoel de paksoi en spinazie en snij in fijne repen. Pel en snipper de knoflook. Stoof in een ruime pan de knoflook glazig in wat boter. Voeg de paksoi en spinazie toe.

  3. 3

    Giet de wijn erbij en laat kort uitdampen. Voeg de room toe en kruid met peper en zout. Meng de courgetinis eronder, en zet het vuur af. Zet het deksel op de pan om het geheel warm te houden.

  4. 4

    Verwarm de ovengrill voor. Leg de zeebaars in een ovenschaal. Kruid met peper en zout en besprenkel met een beetje olijfolie. Gril de vis in 7 minuten gaar in de oven.

  5. 5

    Verdeel de courgetti met de romige saus over 4 diepe borden en serveer telkens met een zeebaarsfilet. Werk af met enkele blaadjes basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zeebaarsfilet met linguine van courgette, pittige paksoi en spinazie

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!