Recept

Wraps met hummus van erwten en geroosterde bloemkool

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk gerechtje met lentegroenten in de hoofdrol.

bereiding
  1. 1

    Maak de hummus van erwten. Blancheer de doperwten 3 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken onder stromend koud water. Mix samen met de andere ingrediënten voor de hummus in de keukenrobot tot een homogene massa.

  2. 2

    Maak een marinade van de olijfolie met de chilivlokken en wat peper en zout. Snij de bloemkool in plakken van ongeveer 1 cm en besprenkel ze met de marinade.

  3. 3

    Verwarm de ovengrill of de grillpan voor. Gril de plakken bloemkool ongeveer 10 minuten. Spoel de komkommer en snij in slierten. Blancheer de peultjes kort in lichtgezouten water.

  4. 4

    Gril ook de wraps kort onder de gril, besmeer ze met erwtenhummus, leg er de gegrilde bloemkool op en werk af met enkele komkommerslierten, de peulvruchten en spinazieblaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wraps met hummus van erwten en geroosterde bloemkool

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!