Courgette-erwtenkoekjes met een zachtgekookt eitje
bereiding
-
1
Mix alle ingrediënten voor de dipsaus, kruid met peper en zout en zet koel weg tot gebruik.
-
2
Spoel en raspt de courgette. Laat goed uitlekken in een zeef. Blancheer de erwtjes in lichtgezouten water. Hou 100 g apart voor de afwerking en mix de rest in de blender tot een grove puree. Schep de erwtjespuree met de geraspte courgette, 3 eieren, de yoghurt, de melk, de verbrokkelde feta, de munt en de lente-ui. Voeg de bloem, het bakpoeder en het citroensap toe en meng goed. Vorm er hapklare koekjes van en laat even rusten in de koelkast.
-
3
Verhit olijfolie in een pan en bak de koekjes rondom goudbruin in de olie. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
4
Kook de overige 4 eieren een 7-tal minuten in kokend water, giet af en pel.
-
5
Leg de koekjes op een schaal en werk af met gehalveerde eitjes, munt, de rest van erwtjes, eventueel de courgettebloemen en de dipsaus.