Recept

Asperges in een krokant jasje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Asperges op drie manieren, allemaal lekker in een krokant jasje, en héérlijk om te dippen in een zacht gekookt eitje.

Voor de asperges
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Voor de asperges in spek: neem 4 asperges en wikkel ze één voor één in een spekjasje.

  3. 3

    Voor de asperges in bladerdeeg: neem 4 asperges en wikkel ze één voor één in een bladerdeegjasje.

  4. 4

    Voor de asperges met panko: zet 3 kommetjes klaar, doe in het eerste de bloem, in het tweede het losgeklopt eitje en in het derde de panko gemengd met de Parmezaanse kaas en de fijngehakte peterselie. Neem 4 asperges en haal ze één voor één door de bloem, het losgeklopte ei en het pankomengsel.

  5. 5

    Vet een bakplaat in met wat olijfolie en leg er alle asperges op. Bak ze zo’n 25 min. in de oven.

Voor de eitjes
  1. 1

    Kook intussen de eitjes 4 min. tot ze zachtgekookt zijn. Serveer ze met de asperges in hun jasjes en wat peper en zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!