Recept

Moussaka met bloemkoolbechamel en tomaat

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip: Maak eens een roux op basis van bloemkool. Weinig calorieën, veel smaak!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 210°C. Verwijder met een aardappelmesje de stronk uit de bloemkool. Stoom of kook de bloemkool gaar.

  2. 2

    Mix de bloemkool in een blender met de rijstmelk en de olijfolie. Kruid met nootmuskaat, zwarte peper en zout. Meng het bloemkoolmengsel met de helft van de gratinkaas.

  3. 3

    Snij de aubergine in plakken van zo'n halve centimeter dik en gril ze in een grillpan met wat olijfolie. Kruid met peper en zout. Snij de tomaten in plakken van 1 cm dik.

  4. 4

    Fruit de sjalot en de knoflook in wat olijfolie, voeg het gehakt toe en bak rul.

  5. 5

    Neem vier kleine ovenschaaltjes of een grote ovenschaal. Stel de moussaka samen: maak laagjes van de aubergine, de tomaat, de bechamel en het gehakt. Strooi er de rest van de kaas over en gratineer 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Moussaka met bloemkoolbechamel en tomaat

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!