Recept

Amandeltaart met pompelmoes en rozemarijn

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een originele taart met een heerlijk smaakje. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de vulling. Roer de boter goed zacht en doe er het ei bij. Meng de poedersuiker en het amandelpoeder tot een broyage en roer het onder de boter. Zeef de bloem en meng onder het beslag.

  2. 2

    Beboter en bebloem de taartvorm. Leg het kruimeldeeg in de vorm en druk het zachtjes aan. Leg een vel bakpapier op het deeg en vul met bakparels. Bak de taart 10 minuten blind voor in de oven.

  3. 3

    Schil intussen de pompelmoes en snij in plakjes. Haal de taart uit de oven en verwijder het bakpapier en bakparels. Vul de taart met het amandelbeslag en leg de plakjes pompelmoes erop. Bestrooi de pompelmoes met de rietsuiker en rozemarijn. Bak de taart nog 30 minuten in de oven.

  4. 4

    Roer de confituur los met een beetje water. Bestrijk de taart met confituur en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Amandeltaart met pompelmoes en rozemarijn

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!