Mini-cheesecake met granaatappel en bodem van gedroogde vruchten
bereiding
-
1
Verwarm je oven voor op 170°C. Beboter zes holtes van een muffinvorm.
-
2
Pureer de dadels met 3 eetlepels warm water in een blender. Schep de puree in een kom en kneed er de havermout door. Verdeel het mengsel over de muffinvormpjes en duw glad.
-
3
Klop met een mixer de eieren met de roomkaas, citroenrasp en glutenvrij bloem glad. Schep er 2/3 van de granaatappelpitjes onder en breng op smaak met honing. Schenk het beslag in de muffinvormpjes. Zet 20 tot 25 minuten in de oven. Laat ze in de vorm afkoelen.
-
4
Meng de poedersuiker met 1 koffielepeltje water. Lepel op elke cheesecake wat van het glazuur en leg er de resterende granaatappelpitjes op. Bestrooi met poedersuiker en serveer meteen.