Recept

Salade van geroosterde vijgen met burrata, granaatappel en honing

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker met stokbrood.

Wist je dat je er een snel trucje bestaat om de pitjes uit een granaatappel te halen? Snij de vrucht doormidden en klop met de bolle kant van een houten lepel op de schil. Doe dit het liefst boven een kommetje in de gootsteen, want granaatappelsap maakt vlekken.

bereiding
  1. 1

    Halveer de granaatappel en haal er de pitjes uit. Spoel en droog de sla.

  2. 2

    Halveer de vijgen. Bostel ze in met een beetje olijfolie. Verhit een grillpan en gril de vijgen op de snijkant.

  3. 3

    Verdeel de gemengde sla over een serveerschaal. Leg er de geroosterde vijgen op. Verdeel er de burrata over en werk af met de honing, de granaatappelpitjes, de geroosterde pijnboompitten, nog wat olijfolie, peper en grof zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Salade van geroosterde vijgen met burrata, granaatappel en honing

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!