Recept

Zeebaars gevuld met ham en pompelmoes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Vis gevuld met vlees en fruit: origineel en overheerlijk! 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C boven- en onderwarmte. Leg bakpapier op een bakplaat. Spoel de vis aan binnen- en buitenkant, dep hem droog en verwijder alle zichtbare graten. Kruid de vis dan aan binnen- en buitenkant met zout en peper.

  2. 2

    Spoel de pompelmoes onder heet water, wrijf droog en snij in dunne schijven. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in schuine stukken. Halveer de sneden ham. Vul de vis met de ham, lente-uitjes, schijven pompelmoes en 2 el pijnboompitten. Bind de vis vast met keukentouw en leg hem op de bakplaat. Bedruppel met olijfolie en strooi de overige pijnboompitten erover. Gaar de vis 15-25 minuten in de oven.

  3. 3

    De zeebaars is klaar als je de buikvin er makkelijk kunt uittrekken. Neem de vis uit de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zeebaars gevuld met ham en pompelmoes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!