Zeebaars gevuld met ham en pompelmoes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C boven- en onderwarmte. Leg bakpapier op een bakplaat. Spoel de vis aan binnen- en buitenkant, dep hem droog en verwijder alle zichtbare graten. Kruid de vis dan aan binnen- en buitenkant met zout en peper.
-
2
Spoel de pompelmoes onder heet water, wrijf droog en snij in dunne schijven. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in schuine stukken. Halveer de sneden ham. Vul de vis met de ham, lente-uitjes, schijven pompelmoes en 2 el pijnboompitten. Bind de vis vast met keukentouw en leg hem op de bakplaat. Bedruppel met olijfolie en strooi de overige pijnboompitten erover. Gaar de vis 15-25 minuten in de oven.
-
3
De zeebaars is klaar als je de buikvin er makkelijk kunt uittrekken. Neem de vis uit de oven.