Recept

Zeebaars uit de oven met gerookte tijm en knoflook

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Geef deze lekkere vis van bij ons een bijzonder rooksmaakje!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de vis vanbinnen en vanbuiten en dep hem droog met keukenpapier. Snij het vel ruitvormig in. Let wel op dat je enkel in het vel snijdt en niet in de filet. Kruid de vis vanbinnen en vanbuiten met peper en zout.

  2. 2

    Snij 1 citroen in fijne schijfjes en 1 citroen in partjes. Halveer 2 knoflookteentjes in de lengte. Leg de vissen op een ingevette bakplaat, vul de buikholte met enkele verse tijmtakjes, de gehalveerde teentjes knoflook en de citroenschijfjes. Sprenkel er de olijfolie en de witte wijn over. Leg rond de vis de rest van de verse tijm, de hele teentjes knoflook en de citroenpartjes.

  3. 3

    Gaar de vis 20 minuten in de oven. Haal de vis uit de oven, prik de gedroogde tijmtakjes tussen de kieuwen van de zeebaars en steek de tijm aan met een lucifer voor een heerlijk tijmaroma.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zeebaars uit de oven met gerookte tijm en knoflook

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!